Závody dvojic Bogatynia (PL)

O uplynulé víkendu jsem se zúčastnil krásného závodu dvojic v Bogatyně. Německý pořadatel ve spolupráci s polskými lidmi nachystal pěkné 25-ti minutové kolo s jedním měřeným úsekem (cca 4 minuty).

Závod se jel na 4h ve dvojicích, jel jsem ve složení Milan Kubík - Jan Vacek. Oba na motocyklech Beta. Bohužel pořadatel neuměl moc anglicky a vysvětlil nám špatně pravidla :-) jeli jsme o 2 kola navíc (místo 8 jsme stihli 10kol), které nakonec byly přičteny do konečných časů (neškrtaly se jak nám bylo původně vysvětleno) a tím pádem pro nás hadicap v konečném součtu časů. Bylo z toho až 5. místo. Po projití jednotlivých kol jsme měli nejrychlejší všechny měřené úseky a v pohodě by z toho bylo 1. místo :-) bohužel, naší nevědomou chybou to dopadlo jak dopadlo…. tak příští rok tento výsledek jistě napravíme.

Kolo bylo nataženo v okolí motokrosové trati, výhradně po lese. Nechyběly výjezdy, sjezdy, bahnité úseky, technické úseky ani rychlejší pasáže. Závod jsme pojali jako trénink před nadcházejícím seriálem endura, kterého se letos po pauze opět zúčastním.

Kalendář endura je následující :

20.-21.7   Šumperk

24.-25.8   Plasy

14.-15.9   Uhlířské Janovice

5.-6.10.   Hrobčice

Zanechat komentar