MČR Enduro Šumperk 2019

O víkendu 20.-21.července se konalo první letošní Mistrovství ČR v Enduru.

Trať : Klasický Šumperk, kterého jsem účastnil již po páté. Trať vedla většinou po lesních cestách nebo krajích luk. Vzhledem k suchu byl podklad tvrdý a prašný. Na přejezdech v lese to šlo ale na testech se prášilo celkem dost. Sice v noci na sobotu docela pršelo ale na trati to nebylo vůbec znát. Od pořadatele bylo rozumné rozložit startovní pole po dvou jezdcích do minuty. Tím se závod aspoň trochu zpříjemnil od prachu. V sobotu se startovalo v 9:00 (celkem 4 kola, každé po 70km) a v neděli v 8:00 (celkem 3 kola).

Enduro test : Startovalo se na lesní cestě a test pokračoval motanicí na louce, následovala krátka lesní pasáž a pak krajem louky do cíle. Jezdil se kolem 2:45.

Cross test : Obsahoval umělé překážky a byl beze změny oproti poslednímu pořádanému podniku. Jezdil se kolem 3:30.

Sobota : Po delší pauze co jsem se endura neúčastnil jsem se docela těšil. Krátké testy ale znamenaly, že každá chyba se těžko dohání. Snažil jsem se jet v klidu bez pádu, což se mi povedlo. Na jednom testu jsem si “zašlápl” motor a musel znovu startovat. Nakonec z toho bylo 4. místo ve třídě E2 se ztrátou 9 vteřin na třetího. V absolutním pořadí těsně na 11. místě za TOP 10. S výsledkem spokojenost na letošním prvním závodě.

Neděle: Abych mohl bojovat o třetí místo celkově za celý víkend, potřeboval jsem těchto 9 vteřin stáhnout. Jel jsem na risk od začátku a moc se to nevyplatilo :-) Na prvním testu jsem měl lehčí pád a ztratil pár vteřin, zkusil jsem to dohnat na dalších ale na třetím testu jsem rukou trefil strom, spadl a motorka zůstala na mně. Než jsem to posbíral, 20 vteřin ztráty. Vzhledem ke krátkým testům se s tím už moc nedalo dělat a nakonec ve třídě 6. místo.

V celkovém průběžném hodnocení třídy E2 se dělíme se stejným počtem bodů o 4. místo a ztráta na 3. je 7 bodů. Ještě nás čeká 6 závodních dnů, takže budu bojovat o lepší umístění.

Další závod se koná u Plzně v Plasech: 24.-25. srpna

Pár FOTO z Šumperka je ZDE.

Zanechat komentar