Změna termínu endura

Tak jak se stává už tradicí, máme tu zase další posun závodu v kalendáři. Konkrétně enduro v Janovicích se nám posouvá na termín místo endurosprintu ve Mšeně ( Mšeno nejspíše odpadá).

26.-27.9. by se mělo uskutečnit jediné a plnohodnotné letošní enduro na území ČR. Po loňské zkušenosti tento závod vřele doporučuji ! p. Pošík se synem opravdu umí, a nemusí se určitě za nic stydět. Zázemí tam mají parádní. Trať také nemá chybu. Vloni se jel jeden ET a jeden CT. Určitě bych letos uvítal i XT (extrem test). Přece jen je to výborný trénink na vyšší soutěže a také lákadlo pro diváky. Pár klád a těžších pasáží by určitě závod zpestřilo. Na Slovensku na ME byl přebor (paralelní závod v rámci MSR) XT zproštěn, takže nedocházelo k protestům ohledně obtížnosti nebo dokonce nebezpečnosti tratě :-) Ale nechme se překvapit co pro nás p. Pošík připraví.

Zpráva o přesunu termínu Janovic je zatím neoficiální. Na web autoklubu se nedá celý den dostat (asi mají dovolenou). Nenašel jsem tam ani výsledky z Branek - 14 dní po závodě žádný stres. Když jsem psal mail na autoklub a ptal jsem se proč tam nejsou výsledky, bylo mi odpověděno, že systém je nastavený tak jak je a že programátor to tam dá až se mu bude chtít.

Co mne opravdu zarazilo na minulém podniku v Brankách ??? Ráno při rozpravě  nám začal pořadatel dávat instrukce k závodu. Tyto instrukce byly napsány na vývěsce na A4 velikostí písma snad 20. Pořadatel má buď špatnou paměť a nebo si to vůbec nepřečetl. Začal lovit v paměti, samozřejmě špatně. K načasovanému kolu přičetl 5 minut a ani nevěděl kolik kolo má doopravdy. Když zjistili, že se najíždí skoro 15 minut, tak po prvním kole zkrátili načasování o půlku !!! To by ani tak nevadilo, kdyby to každému jezdci řekli. Jenže oni to napsali na kus mastného tácku po párku a nalepili to na stolek časomíry. My, co jsme bydleli na druhém konci depa, jsme měli smůlu. Dozvěděl jsem se to náhodou minutu před svým časem. Připadal jsem si jak na tréninku než jako na závodech. Úroveň těchto závodů byla naprosto strašná. Kdo tam nejel udělal dobře. Nebylo absolutně co pochválit. Hobby závody mají 100x větší úroveň než tahle fraška v Brankách. Dovršil to nedělní výstup komisaře, který se chtěl prát se závodníkem za to, že jde na start s vyhrnutými rukávy. No co je tohle  za chování  ?

Nedivme se, že enduro v CR taklhe upadá když závody v rámci MCR mají horší úroveň než amatérské závody.

Přejme si, aby enduro v CR nezaniklo ( i když k tomu nemá daleko).

Týden před Janovicema jedeme na poslední podnik ME v Itálii. Jedná se o 3-denní enduro se závěrečným motokrosem. Docela se těším na pořádné závody na úrovni.

Zdraví vás Lenny.

Tags:

2 komentaru na “Změna termínu endura”

  1. Pavel napsal:

    Bohužel,nám pan Pošík,díky zeleným kreténům nepřipraví nic!

  2. Lenny napsal:

    K tomu není co dodat :-(
    Zelení jsou banda bu.erantů. Až budem všichni fetovat tak budou spokojení….

Zanechat komentar