ME Slovensko Vyšný Medzev

Tak jsme doma :-)

Zatím přidávám krátký zpravodaj ze Slovenska, protože po závodech mám mnoho práce jak v garáži tak v práci.

Koncem týdne se snad dostanu na počítač na delší dobu a vložím fotky.

Zatím v rychlosti co se událo během 14 dnů. Minulý víkend jsem zavítal do Loukova na místní CC dvojic. Jel jsem s Honzou Fajstavrem. Pořadatel připravil pěknou trať. Určitě by se nemusel stydět pořádat zde MČR v Cross Country. Opravdu kvalitní práce a bohužel se stává zvyken, že volné závody mají podstatně vyšší úroveň než Mistrák :-(

Start se nám moc nepovedl protože se běželo k motorkám :-) Běžel Honza a předával mi štafetu. V ortézách se tomu ani nedalo moc říkat běh :-) Startoval jsem někde v první půlce a po třech kolech jsem střídal kolem 3 místa, s malou ztrátou na prvního. Bohužel Honzu zradil stroj ( svíčka) a na nejzašším místě trati mu to chcíplo. Než motorku oživil měli jsme ztrátu skoro 2 kola. Takže jsme to pojali spíše tréninkově a po dvou kolech se střídali. Určitě jsme se svezli hezky, šlo nám o to natrénovat odvrácenky a Enduro Test. Svezení opravdu kvalitní, určitě doporučuju přijet do Loukova i příští rok.

Teď něco málo k ME na Slovensku. Pořadatel připravil 3 testy. XT - celkem těžký a dost technický. Samý hluboký prachový tobogán a jako lahůdka 4 obří klády :-) CT se jel z části na poli a z části na krosové trati. ET byl docela dlouhý (kolem 8:30 minut), natažený na louce a v lese kde bylo hodně kamenů.

V sobotu se ještě tolik neprášilo ale v neděli byl prach všude. Jak na přejezdech tak na vložkách.

XT jsem zajížděl kolem 9. místa ve třídě, ET mi moc nešel a v lese jsem hodně padal - tam jsem jezdil kolem 10. místa. CT se mi moc líbil, byl docela rychlý a to mi vyhovuje. Pár CT jsem zajel i na 8. místě v E3.

Celkově jsem obsadil 8. místo v E3 v součtu obou dvou dnů. Bohužel v sobotu jsem dost pohnojil jeden ET a ztráta 20 vteřin kterou jsem nabral mi chyběla na 7. místo. Ale to jsou závody a může se to stát komukoliv :-) Musím víc trénovat ET po lese a přestat dělat tolik chyb.

Nepříjemnou událostí bylo pár zranění…. Z mojí třídy se vážně zranil Honza Vodochodský (jeho první ME v enduru) a taky se nám zranil manager teamu Libor Probošt. Jel se Slovenským Mistrákem a upadl na lesní cestě. Po převozu do nemocnice mu doktoři řekli, že ma zlámaných 6 žeber, natřikrát zlomenou lopatku a zlámané prsty na noze. Dnes jde na operaci v CR tak mu držme palce ať mu dobře dopadne.

Průběžně budu informovat o jeho zdravotním stavu a klukům přeju brzké uzdravení !!!

Zdraví Lenny.

Libor v Košické nemocnici

Tags:

Zanechat komentar