Cross Country Jinín

O víkendu jsem zavítal do motokrosového areálu v Jiníně. Místní trať mám moc rád a věděl jsem přibližně co nás čeká. Když jsem se dozvěděl, že trať bude připravovat Karlos moc jsem neváhal, umyl motorku a vyrazil směr Strakonice.

Celý areál je perfektně zařízený. Bydleli jsme na terasách s dostatkem zásuvek el. proudu. Ve sprchách tekla nepřetržitě teplá voda o WC nebyla nouze :-) Parádní věcí jsou mycí boxy na moto. Človeka pak to závodění baví úplně jinak.

Dorazili jsme kolem 14:00 hodiny. V klidu vše připravili a šli si projit trať. Jela se v podstatě celá motokrosová trať, dětská trať, louka vedle depa a celý lesní úsek přímo v areálu. Jeli se dva výjezdy a také sjezdy. Jako lahůdku pro nás pořadatel připravil eXtrém (XT) test ( ten má David Čadek na trénování na MS). Jelikož byl XT umístěn v rašelině, předpokládali jsme že lehké to nebude.

SOBOTA : Na startovní rošt jsem šel mezi posledníma startujícíma ( podle průběžných výsledků). Závod byl vypsán na 2 hodiny. Start se mi povedl a v první zatáčce jsem byl na 1. místě. Přibližně půl závodu jsem jezdil celkově na 3. místě a pak jsem jel tankovat.

XT se stal docela těžkým oříškem a dost lidí tam padalo.

Samotnou bažinu projet nebylo lehké a ještě v tom klády…… Pro diváky určitě nejzajímavější úsek celého kola. Škoda, že takových extrémních míst není více i na ostatních závodech. Pro jezdce to je určitě dobrý trénink a pro diváky lákadlo. Chtěl bych poděkovat divákům kteří mi ukazovali tu správnou stopu :-) dost to pomůže.

Přibližně v polovině závodu mi došla síla tak jsem musel zvolnit tempo. Stačilo to na 2. místo ve třídě E3 a na 4. místo Absolutně.

NEDĚLE: Tak jako v sobotu jsme startovali i v neděli po přeboru. Trať už byla docela rozbitá a XT byl vypuštěn kvůli neprůjezdnosti. Start se mi zase docela povedl. Tentokrát jsem byl v první zatáčce na 2. místě. Jelo se mi o něco lépe než v sobotu, jenže ta fyzička…. to je děs. Po hodině zase došla síla ale už to bylo lepší než v sobotu.

CELKOVĚ : Vyhlašení má MČR za oba dva závodní dny dohromady. Bodově mi to vyšlo na 1. místo v E3 ( 2. “Bob” Robert Šíp , bohužel v sobotu si zranil koleno takže jel s bolestma ale stal se Mistrem ve třídě E3 v CC : GRATULACE!!! :-) Absolutně jsem obsadil 3. místo za Lubošem Klimešem- E1 a Michalem Rudolfem - E2.

Celkově se mi závody velice líbily. Perfektní zázemí, trať neměla chybu. Přijel se podívat i jeden ze sponzorů www.titaniumpro.cz

Další závod nás čeká 1.-2.8 v Brankách na Moravě. Jede se zde endurosprint. Nechme se překvapit co pro nás pořadatel připraví.

Zdraví Vás Lenny.

Přes 140 kousků fotek od Martiny naleznete ZDE

Výsledky SOBOTA MČR jsou ZDE

Výsledky NEDĚLE MČR jsou ZDE

Tags:

2 komentaru na “Cross Country Jinín”

  1. hans napsal:

    jel si pěkně pane gratuluju, akorad ta neděle byl 2 hodky motokross jinak v brankach se asi uvidíme zatim a at ti to jede

  2. Lenny napsal:

    Hans:

    Diky. No neděle už asi nebyla tak zajímavá pro oko diváka ale byla míň vyčerpávající pro jezdce :-)
    V Brankách se otoč na kus řeči.
    Zatím čégo.

Zanechat komentar