Endurochallenge Lichtenberg

V sobotu jsme se s Čertem vydali na 4-hodinový závod dvojic do Německa.

No co Vám budu povídat….. asi každý ví, jak jsou Němci precizní.

Formální přejímka proběhla cca za 2 minuty. Zaplacení startovného + jeden podpis na předem vyplněnou přihlášku. U přejímky jsme si zakoupili startovní čísla už s hotovým barevným podkladem. Všude byl k mání časový harmonogram celého dne. Ten samozřejmě odpovídal skutečnosti na minutu přesně.

Depo bylo dostatečně velké na posekané louce (žádné brodění v bahně nebo vysoké trávě). Hlavní stan byl asi o 500 metrů níž v centru města. Technická přejímka taky docela “odsejpala”. Na formálce každá dvojice nafasovala A4 papíru se svým st. číslem a zrovna si zabrala místo v depu.

Start byl plánován na 15:00. Startovalo se hromadně z asfaltové silnice ( jelikož jsme se přihlásili bezprostředně před závodem, dostali jsme st. číslo 153 ze 185 dvojic) a my až skoro vzadu. Prokousat se do předu dalo trochu práce ale trať byla dostatečně široká (bezpečná) a dlouhá.

Okruh měřil cca 20 km a jezdili jsme ho kolem 17 minut. Střídali jsme se po dvou kolech. V tomto kole byl situován SPECIAL test (extrem test - klády,kameny,gumy,výjezd a sjezd). Do testu člověk přijel v závodním tempu přímo z tratě. Tento test potom rozhodoval o konečném výsledku (taktéž celkový počet kol).

Velký okruh se skládal snad ze všech prvků co se na enduru vyskytují - kamenité pasáže, prudké sjezdy, výjezdy v lese, rychlé úseky na loukách, polní cesty….. atd.)

Zajímavostí byl průjezd kravínem. Zemědělec ráno vyhnal krávy na pastvu :-) a my mu jezdili celé odpoledne skrze kravín.

V podstatě celý den jsme se pohybovali někde kolem 10. místa. Asi 3 kola před koncem se zadařil eXtrém test a chvíli jsme byli na 3. místě průběžně. Nakonec nám to tam vsadili kluci co jedou ME. Takže 4.místo považujem za docela ůspěch v konkurenci jezdců MS a ME.

Přímo v prostoru střídání byly velkoplošné obrazovky na kterých běželi výsledky průběžného pořadí (jelo se na čipy). Hned člověk věděl jak na tom je a co zlepšit. Další vychytávkou ( nad kterou jsme kroutili hlavou:-) ), byl přímý přenos závodu. Na dalších velkoplošných obrazovkách běželo promítaní z dalších zajímavých úseků na trati.

S Čertem jsme se shodli, že to byl jeden z nejlépe organisovaných závodů jaký jsme kdy jeli. Tedy na vysoké úrovni. To samé trať.

Na konec bych chtěl poděkovat doprovodům od Čerta za bezvadnou práci při střídání a servisu :-)

Kompletní fotogalerii od Dědy naleznete ZDE.

V týdnu se pokusím přidat i videa.

Tags:

2 komentaru na “Endurochallenge Lichtenberg”

  1. Urbas napsal:

    Kéž by se jednou na takovou úroveň dostali závody u nás…

  2. Lenny napsal:

    Urbas :

    Třeba se taky časem dočkáme :-)

Zanechat komentar