Endurosprint Sedlčany - březen 2015

Zdravím fanoušky endura,

po zimní pauze proběhl první kontrolní závod pod hlavičkou AČR.

Lokalitou byla známá sedlčanská kotlina kde pořadatel “namotal” dva testy. Enduro test se jezdil kolem 6:30min a cross test kolem 4:10min.

V první řadě musím uznat, že je opravdu znát když trať vytyčí jezdci kteří už na motorce něco dokázali. Tím lehce narážím na fakt, že v jakémkoliv terénu lze postavit pěkný okruh který se blíží výšším soutěžím. Trendem dnešní doby je stavět tratě do rychlosti a plynulosti a tak tomu bylo v Sedlčanech. Střídání motokrosového a endurového rytmu prověřilo dokonale všechny jezdce. Tímto tedy děkuji za pěkné svezení na úvod sezóny, jistě na tom má zásluhu Eda Helmich, Ráďa Toman a v neposlední řadě pan Robert Šíp :)

Po 13-ti letech jsem poprvé v životě usedl za řidítka čtyřtaktního stroje značky BETA 350 EFI.

V sobotním závodě jsem si zvykal na 4 doby hlavně po lese a také na kluzký terén. Ještě se s tím musím poprat na tréninku ale jelo se mi na nové motorce dobře. Zkoušel jsem různé stopy. Oproti 2T je to uplně jiný styl takže jsem experimentoval.

Celkově jsem obsadil za celý víkend 5. místo v kategorii E2. Hned první víkend v květnu nás čeká první soutěž v Bílině. Doufejme, že pořadatel postaví trať do jízdy a vyhne se “zamotanému” jízdnímu stylu jako tu tomu bývá zvykem….

ZDE naleznete odkaz na reportáž na ČT4 Sport.

Fotogalerie ze Sedlčan je ZDE.

Zanechat komentar