MMČR Enduro Walbrzych

O víkendu se jelo Mistrovství České republiky v enduru, tentokrát za hranicema a to v Polsku ve městě Walbrzych.

Sedlal jsem již motocykl BETA RR 300 a po pár trénincích jsem si zvykal na nový podvozek a celkové chování motorky. Motorka funguje výborně a vše včetně  dostupnosti náhradních dílů nemá chybu.

Trať byla dost podobná jako na jarním endurosprintu, cross test téměř totožný a endurotest byl natažený rychlejší což je dobře. Motání kolem nohy to není moc o závodění ale spíše vození se. Jela se 4 kola. Bohužel přejezdy byly docela krátké ale testy se mi líbily.

V pátek se přehnala asi dvouhodinová přeháňka, takže bylo jasné že prášit se nebude :)

Sobota: Startovalo se v 10h a první kolo to docela klouzalo. Podařilo se mi zajet 2. čas v E3 tak jsem byl utvrzen, že motorka jede perfektně a podvozek se taky podařilo nastavit na můj jízdní styl a hmotnost. ET se jezdil kolem 5:30 a cross test kolem 3 minut. Jednou jsem upadl na ET a jednou si motor zašlápl na CT. Nakonec z toho bylo 4. místo v objemově nejsilnější třídě E3 a absolutně 8. pozice.

Neděle: Trať byla také mokrá ale začala schnout rychleji než v sobotu. Snažil jsem se jet více plynuleji a dělat míň chyb. Nakonec z toho bylo 4. místo za Jakubem Horákem.

Celkově bych víkend hodnotil kladně. Škoda jen, že nebyly delší přejezdy a v sobotu se moc nepovedlo načasovat kolo. Najížděli jsme kolem 15minut a moc dlouho se čekalo. Na neděli pořadatel upravil časy tak to bylo lepší.

Na stránkách Enduromotorsport je k dispozici krátké video ze závodu. Mám startovní číslo 103 a záběry moje jsou v minutě 0:50 a 7:00.

Video naleznete v odkazu na YOU TUBE ZDE.

Další závod se jede 24.-25.srpna v Uhlířských Janovicích. Jede se zde zároveň Mistrovství Evropy v enduru, takže divácky budou tyto závody velice atraktivní. Koukal jsem do startovní listiny a je přihlášeno i pár jedzců kteří jsou účastníky Mistrovství světa.

Jeden komentar na “MMČR Enduro Walbrzych”

  1. Miloslav Havlík napsal:

    Přečetl a prohlédl jsem si Tvůj příspěvek a líbil se mně.Pěkná byla i videa.Jen se mně zdálo,že se Ti kameraman dost vyhýbal,i když záběr z cros testu je pěkný.
    Mám několid videí z Uhlířských Janovic.Pokud bys měl zájem můžeš je mít.Nejsou tak profesionální,také se tam dost prášilo,jsou Ti k dispozici.d.

Zanechat komentar