CC dvojic Loukov 2012

Minulý víkend jsme se zúčastnili závodu dvojic v Loukově nedaleko Semil.

Náš team jel ve složení Petr Hušek - Milan Kubík : Motoklub Chrastava UNIVOK.

Startovalo se stejným způsobem jako na CC. S motorem v klidu. Na start se postavil Petr a bohužel motorka nechytla hned napoprvé takže od startu jsme museli stahovat z poslední pozice. Přibližně v polovině závodu jsme se probojovali na průběžné druhé místo. Pár kol jsme se drželi ale potom na Petra ve výjezdu hodil nějaký jezdec motorku a předjela nás dvojice Šefr - Markvart. Snažili jsme se je stáhnout ale měl jsem taky pád ( opět ve výjezdu s jezdcem o kolo zpět, jel jsem rychlou stopu a najednou se mi zleva vynořil jezdec který výjezd křižoval. Srazili jsme se a musel jsem výjezd opakovat). Nakonec jsme zůstali na třetím místě. Bohužel při promíchání dvou rozdílných kategoríí bude vždy docházet ke zraněním a kontaktům. Hobby jezdci budou nadávat na licencované a opačně.

Co se týká trati tak byla opět velice hezká. Skoro desetiminutový enduro test. Perfektní příprava na enduro a na náročné testy. Nechyběly umělé překážky, přeskoky, bahna, odvrácenky , kořenité výjezdy. Musím uznat že svezení bylo moc pěkné a takhle by měl vypadat endurotest na MČR aby měly závody vyšší úroveň :-)

Těším se na příští rok a je jenom škoda že se zde nejede více závodů. S volným závodem v Kunčicích se řadí Loukov na první místo v úrovni a obtížnosti tratě.

V neděli jsem se byl podívat ( už jen jako divák) na závod jednotlivců. Zamířil jsem do nejtěžšího místa tratě, do výjezdu. Bohužel jsem viděl dvě ošklivá zranění a myslím si že to byla částečně vina pořadatele s praporkem, který stál pod výjezdem. Pokud by byli pořadatelé zaškoleni, kde, kdy a jak se má praporkem mávat tak by se nemuselo stát co se stalo. Ale poučujte si 50-ti letého člověka že dělá něco špatně :-) Tohle je věc organizátora.

Co se týká občerstvení, toalet, depa atd. tak to bylo na perfektní úrovni jako vždy. Vše probíhalo podle časového harmonogramu. Catering pořadatel zvládl na 1* :-)

Zde naleznete fotky od :

Martiny Huškové

Terezy Hofmanové

Davida Bouchala

Zanechat komentar