MČR Šumperk 2012

Zdravím fanoušky endura.

O víkendu se konal již třetí díl MČR Endura pod hlavičkou ČSMS. Zavítali jsme do Šumperka a pořadatelem byl p.Coufal který má s republikovýma závodama dlouholeté zkušenosti.

Organizace těchto závodů byla posunuta o úroveň výše než na předešlých dvou závodech. Depo sice bylo menší ale vešli jsme se všichni. Mobilních WC byl dostatek, tekoucí voda také k dispozici ( což by se mělo považovat jako standart). Stánek s občerstvením super. Konečně pořadatel koupil informační hodiny na testy kde se zobrazuje čas po dojetí testu. Tím se pěkné svezení změnilo na závodění. Musím jen dodat, že 2000,- CZK je nesmyslně přemrštěné startovné a dost nás to všechny zaskočilo. Pořadatel si vymyslel zase fintičku jak z nás dostat peníze a muselo se dělat pojištění třetí osoby za 200,-. Od čeho tedy je zelená karta ??? Nikdo z nás tohle npochopil a stejně to musel zaplatit. Z mého pohledu je to docela podvrh.

A teď k trati. Značená byla perfektně, sice se jelo dost po lesních a polních cestách ale aspoň to nebyl asfalt. Vložky byly dvě, naprosto totožné jako předloni. Enduro test se jezdil kolem 5-ti minut. První 2 minuty testu byly namotané moc hezky, plynule a celkem i rychle ale pak se to utáhlo a do cíle se člověk promotával na dvojku mezi stromkama, pod mez a nad mez. Kdyby byl zbytek testu ve stejném duchu jako začátek tak by to bylo krásné rychlé svezení bez zatáček kolem nohy. Cross test se jel na rovině ( naplavenina ) s umělýma překážkama. Byl pomalejší ale celý ve stejném tempu takže žádná výtka. Byly zde gumy naležato, na výšku, hranice ze dřeva, klády, kamenité pole, dvojskok, lavice, trojskok atd. Jezdil se kolem třech minut. Kombinace cross testu a extreme testu je dobrý nápad. V sobotu se mezi časovkama najíždělo mezi 5-ti až 10-ti minutama, na neděli přibližně 5 minut všude. Ideální načasování kola ( z mého pohledu).

Sobota :

Ráno ještě poprchávalo ale během dne se počasí zlepšilo. Teplota vylezla k 20-ti stupňům a bylo pod mrakem, takže ideální počasí pro enduro. Od začátku se mi celkem dařilo a nedělal jsem moc chyb. Sice by to chtělo ještě zrychlit :-) ale to se musí dopilovat na tréninku. Nakonec jsem obsadil 2. Místo v E3 a v absolutním pořadí z toho bylo 4. Místo za M.Volným. Třídu vyhrál J.Horák a třetí byl R. Bilas.

Neděle :

Ze soboty na neděli docela zapršelo takže ráno to dost klouzalo. Hned na prvním Enduro testu jsem 2x zalehl a nadělil si tak 20 vteřin. Jeden pád byl dokonce zdokumentován fotografkou T.Hofmanovou. Po prvním testu jsem se propadl někde k 5. Místu a tak nezbylo nic jiného než začít bojovat a stahovat ztrátu. Ve třetím kole jsem se dostal  „ na dostřel“  teamového kolegy Jardy Křapky a protože udělal chybu a upadl na ET tak jsem se dostal na třetí místo. V posledním cross testu jsem náskok navýšil a tím jsem skončil 3. v E3.

V teamové soutěži družstev jsme skončili na 2. Místě ve složení  Petr Hušek E2, Jarda Křapka E3, Milan Kubík E3 za team Motoklub CHRASTAVA. Vyhrál team ENC Racing cz a třetí příčku obsadilo družstvo pod hlavičkou Motopalič.cz.

Další závod se koná za 14 dnů v Loukově u Semil. Jedou se zde dvojice i jednotlivci. Místní pořadatel umí krásné závody tak se přijďte podívat nebo si zazávodit :-)

Zdraví Lenny.

Fotogalerie od Martiny Huškové je ZDE

Fotogalerie od Terezy Hofmanové - SOBOTA

Fotogalerie od Terezy Hofmanové -NEDĚLE

Zanechat komentar