Rehabilitace…

Přináším další info ohledně zranění které jsem si přivodil ve Francii na ME Enduro.

V podstatě hned po závodě jsem byl odoperován a 5 týdnů jsem nosil ruku v sádře. Po kontrole v nemocnici ve Vysokém nad Jizerou jsem začal rehabilitovat a cvičit. Ruka docela dost bolela v krajních polohách do všech stran. Pravidelným cvičením se to hodně zlepšilo během 4 dnů ( byl jsem docela překvapen jak to jde rychle ). Pan doktor Kebrle mi řekl, že se to hojí velice dobře, což mne dost potěšilo :)

Následoval sobotní závod ve Sklenařicích, které mám za barákem, tak jsem se jel podívat a zafandit klukům. Teamový kolega Honza to zabalil po dvou kolech protože mu to nějak nešlo a pořád padal :D  Nějak mi to nedalo a dohodli jsme se že zkusím alespoň jedno kolo obkroužit abych zjistil co dělá ruka. V depu jsem se v klidu převlíkl, dotankovali jsme a vyrazil jsem obhlídnout letošní trať :-) . K mému překvapení ruka poslouchala hodně dobře, což jsem vůbec nečekal a tak jsem obrazil ještě tři kola. Dost mne to potěšilo, tohle zranění bolí ještě klidně rok po úraze a někoho dokonce už napořád.

Během závodu jsme ještě prohodili pár slov s organizátory aby si někdo nemyslel že jedem na body a na výsledek podvodem :) , rychlejší jezdce jsem hned pouštěl a na pomalejší  nehulákal … snažil jsem je objíždět v bezpečných místech abych jim neovlivnil rozjetý závod. Je super že takovýhle přístup lidí existuje, protože takhle krásných závodů se moc nejezdí a alespoň se dost omezí černí jezdci kteří si jdou kolo po závodě vyzkoušet a pak vznikají ty věčné problémy o pozemky. Neprojížděl jsem ani šachovnicovou vlajkou abych nepřidělával časomíře starosti s počítáním, takže ve výsledcích to bylo za “R” :-)  Trať byla opravdu krásná, ještě lepší než vloni. Ikdyž nemám rád bahno a neumím na něm jet jistě a rychle tak letos se mi Sklenařice moc líbily. Kdo zaváhal a nepřijel tak ať to příští rok určitě neprošvihne.

Zároveň jsem si vyzkoušel KTM 350 EXCF přímo v závodě a musím říct že je to parádní motorka. Hmotnostně nerozeznatelná od KTM 300 a výkonu má i v sérii dostatek. Trošku mi chyběly koně na táhlých rovinkách, ale když si zvyknete na výkon půllitru nebo 300 2T tak vězte že vám bude chybět výkon na všem :) Pro mne to je adeptní motorka kterou bych klidně někdy v budoucnu rád sedlal. Výkonu dostatek, ovladatelnost srovnatelná s 2T , vstřikování funguje velice příjemně a nestalo se mi ani jednou že bych si motor zašlápl. Vzhledem k tomu, že jsem na motorce neseděl 2 měsíce a ještě byl po zranění tak se mi motorka “vodila” moc pěkně a jistě. Objem 350 ccm ve 4T je perfekní kompromis, alespoň z mého pohledu. Více info o motorce vám prozradí oficiální  dealer KTM - www.univok.cz

Zdraví Lenny.

Zanechat komentar