MČR Enduro Klatovy - report

Zdravím všechny fanoušky endura.

Letošní Mistrovský závod v Kopidle jsem absolvoval na novém stroji značky KTM. Před závodem jsem měl najeté necelé 2 motohodiny, takže spíše zajeto :-) Sám jsem byl zvědav jak se mi na nové motorce pojede, protože tento nový model má kompletně předělaný rám, posez, kyvku a tlumiče. Motor zůstal oproti modelu 2011 v podstatě beze změn, pouze přibyly nové klapky V-Force T. Projevilo se to ve větším kroutícím momentu a lepší reakci za plynem. Děkuji za podporu firme UNIVOK KTM od které mám motocykl zakoupený.

A teď k samotným závodům. Kdo byl vloni tak vše bylo v podstatě jako přes kopírák. Pořadatel akorát lehce prodloužil trať ( přidal výjezd ) a trošku přidal přejezdů po lese. Depo bylo na stejné podmáčené louce u hospody kde dobře vařili a sociální zařízení také ušlo ( sprchy ale chyběly :-(  ).

Trať obsahovala dva měřené úseky : 1x Enduro Test a 1x Cross Test. Oba testy byly velice dobře divácky přístupné a Enduro Test o něco zajímavější :)

Každý den jsme jeli 4 kola. Enduro test byl moc pěkný. Nechyběl výjezd, bahno, kořeny, kamenitý kaňon s potokem atd. jezdil se kolem 3:30., Cross Test byl namotán z části na louce a z části na místní trati, jezdil se kolem 3 minut.

Celý víkend vyšlo počasí na jedničku. Teploty kolem 25 stupňů Celsia.

Co se týká sobotního závodu tak ten se mi povedl líp, dojel jsem na 2. místě za Víťou Kuklíkem. V neděli jsem začal moc opatrně a to mě stálo lehkou časovou ztrátu. Nakonec jsem skončil na 5. místě se ztrátou 0,09 vteřiny na 4. místo.  Protože se ale na enduru sčítají časy za oba dva dny dohromady, na celkové 2. místo v E3 mi to stačilo :-)

Další závod jedeme již za týden v Loukově u Semil - 6.-7.8. 2011. Jede se zde závod dvojic kterého se účastním s Petrem Huškem. Průběžně po prvním závodě jsme na 2. místě tak musíme zabojovat.

Pokud budete mít čas, nenechte si závody ujít. Místní pořadatel umí postavit divácky atraktivní úseky :)

Zazím zdraví Lenny.

PS : Přikládám i 3 videa z Kopidla. Moje startovní číslo - 103

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

FOTOGALERIE je ZDE

Výsledky ke stažení ZDE 103_kopidlo

Zanechat komentar