Endurosprint Klatovy

Po dlouhé zimní pauze jsme vyrazili na závody MČR.

Letošní první závod v rámci seriálu endura se konal kousek od Klatov. Počasí celý víkend na jedničku a díky písčito-kamenitému podkladu se v podstatě neprášilo. Depo bylo hned u tratě. Sociální zařízení, stánek s občerstvením a sprchy s teplou vodou byly také k dispozici. Co se týče organizace pro MČR tak bych asi neměl co vytknout, horší to měli kluci z přeboru s neustálým posouváním startu :-)

Trať : Jak jsem již psal tak písek, kameny a hlína. Vložka měřila cca 7 km a jezdila se kolem 7 minut. přibližně 1/2 tratě byla po kamenech a spíše triálového charakteru, zbytek poté po lese, loukách a trochu po místní krosové trati. Lehká nebyla a zimní pauzu pocítil určitě každý, ruce tvrdly snad všem :)

Sobota : Start v 9 hodin. První kolo bylo neměřené. Jelo se 6 měřených kol. Odzávoděno bylo docela rychle, najíždělo se kolem 8 minut. Začal jsem na jistotu ale čekal jsem větší “propadák” vzhledem k tomu že to byly moje první závody letos. Nakonec jsem byl v E3 na 4. místě se ztrátou tří vteřin na třetí místo. Těžké a technické úseky mi docela vyhovují takže si nemůžu stěžovat :-)

Neděle : Již od prvního kola se jelo na čas a začal jsem zbytečně opatrně, postupně jsem se zlepšoval a trochu jsem to přehnal s hecováním :D Chtěl jsem zajet čas pod 7:00 , v pátem kole jsem už nebyl daleko a v šestém jsem to chtěl pokořit :-) V lese jsem to přehnal, trefil jsem ramenem strom ( nebyl jsem jediný ) a s motorkou jsem spadl pod mez, než jsem to vytáhl tak mě to stálo přes 20 vteřin a tím jsem se propadl na 5. místo. Průběžně jsem po prvním závodě na 4. místě s malou ztrátou na třetího Michala Rudolfa. Ještě nás čekají 3 endura takže není nic rozhodnuto. Budu se snažit probojovat na co nejlepší pozici.

Se závody jsem docela spokojený, vždy to může být lepší ale jak jsem psal, sezóna teprve začala :)

O víkendu mě čeká premiérový závod ve třídě E1 na KTM 150 SX. Jede se v Kamýku u Litoměřic tak jsem zvědav jak mi to půjde. Určitě podám report.

3 komentaru na “Endurosprint Klatovy”

  1. Jíra napsal:

    “Začal jsem na jistotu a dělal dost chyb”. :)

  2. Lenny napsal:

    Jo no :D moje jistota jsou chyby :D

  3. Jíra napsal:

    Tak to se učím od mistrů! V tomhle jsem taky dobrej’. ;)

Zanechat komentar